Blog

Vuoden 2018 parhaat videopelit – osa 2

Vuosi 2018 oli täynnä loistavia videopelejä ja varsinkin niiden tarinat nostivat rimaa tuleville vuosille. Tässä artikkelisarjassa listaamme vuoden 2018 parhaat videopelit. Edellinen osa kattoi vuoden suosikit God of War ja Red Dead Redemption 2 pelit, sekä Celeste, Marvel’s Spider-Man ja Monster Hunter: World -pelit. Lista jatkuu alla.

Far Cry 5

Monet ihmiset odottivat Far Cry 5:n nojaavan politiikkaan, sillä peli perustuu Amerikassa vallitsevaan äärimmäiseen uskonnolliseen kulttiin, joka rellestää aseille ympäri maaseutua. Sen sijaan pelisarjan yhdestoista jakso ja viides pääotsikko yllätti sen villillä toiminnalla. Se on villimpi kuin Wolfenstein: The New Colossus. Fiktiivisessä Hope Countyssa pelaajan velvollisuus on päihittää karismaattinen tuomiopäiväkultin johtaja, Joseph Seed ja hänen “perhe”, eli häntä seuraavat kulttilaiset, jotka kaikki ovat valmiita tekemään mitä tahansa suojellakseen heidän saarnaajaansa. Jos olet nähnyt pelin trailereita, tiedät jo, miten siinä käy. Mutta kyse on matkasta, eikä matkakohteesta, eikö? Switch, Windows, Mac OS, Linux -alustoille saatavilla oleva Into The Breach on helposti yksi hauskimmista peleistä, joita olen pelannut vuoden aikana. Into the Breach alkaa helposti ja yksinkertaisesti, ennen kuin se potkaisee sinua pyllylle useampaan otteeseen kun matkustat takaisin ajassa ja selvität, missä kaikki meni pieleen. Vuorotyyppinen strategiapeli, joka tuntuu olevan yhdistelmä shakkia, MechWarrior ja Edge of Tomorrow -pelejä. Sinulla on kolme yksikköä, joilla kullakin on omat vahvuutensa, ja pieni kourallinen laattoja, jotka puolustavat hyökkäävää “Vek” -uhkaa vastaan. Aikakaudella, jolloin peli antaa pelaajille mahdollisuuden ohittaa kohtauksia tai jopa kokonaisia tehtäviä, jos ne ovat liian haastavia, on virkistävää pelata peliä, jolla ei ole ongelmaa lähettää sinua takaisin lähtöruutuun.

Super Smash Bros. Ultimate

Nintendon parhaimman vuoden seuraaminen, joka toi mukanaan Super Mario Odyssey!, Legend of Zelda: Breath of Wild! Mario Kart 8 Deluxe! -pelit, ei ollut helppoa. Mutta Nintendo talossa on aina toinen kortti hihassa. Mario Tennis Aces, Super Mario Party ja nautinnolliset pari Pokémon -nimikettä olivat hyviä lisäyksiä pitkään listaan, mutta Ultimate on peli, joka muistuttaa sinua siitä, että kukaan ei osaa tehdä ohjaimen nostamisesta hauskempaa kuin Nintendo. Crossover -taistelija toi kaikki takaisin, ja olitpa sitten Smash -veteraani tai vain aloittelija, voit silti saada lyöntejäsi sisään.


Super Smash Bros. Ultimate

Call of Duty: Black Ops 4

Älä itke Fortniteä – se on jo vallannut maailman. Mutta kun kyseessä on “Battle Royale”, kruunu menee Black Opsille. Ensimmäisen Call of Duty -peli, joka hylkäsi täysin yhden pelaajan kampanjan, tämä uusi tila suunniteltiin antamaan ihmisille täsmälleen mitä he haluavat: nopea ja raivokas moninpelisekasorto hitaasti kutistuvalla pelilaudalla. Lähtökohta on nyt tuttu: sinut pudotetaan peliin tyhjin käsin, etsit aseita ja tarvikkeita, ja taistelet olemaan viimeinen mies tai nainen (tai joukkue), joka seisoo, kun savu tyhjenee. Mutta Black opsissa ei ole seinän rakennusta, ohjaimet ja kartat ovat tuttuja, ja saatat jopa taistella muutamia zombeja vastaan matkan varrella. Jos etsit Call of Duty: n säännöllistä moninpeliä, sekin löytyy, mutta muuntamattomille, se voi olla tila, joka saa sinut uskomaan Battle Royaleen.

Call of Duty: Black Ops 4

Shadow of the Colossus

Kuinka moni peli pystyy pysymään upouusien pelien rinnalla vielä 13 vuotta myöhemmin? Sonyn päivitys vuoden 2005 klassisesta pelistä näyttää ja tuntuu samalta kuin silloin, kun se alun perin julkaistiin, vain uudistetulla grafiikalla ja päivitetyillä ohjaimilla, jotka parantavat alkuperäistä. Useimmat ihmiset olisivat samaa mieltä siitä, että jos jokin PlayStationin alkuperäinen peli ansaitsee teräväpiirto remakin, se on tämä. Kun tietysti Final Fantasy VII:n uusi versio on tulossa pian. Suurta avointa maailmaa tutkiessa ja metsästäessä 16 suurta Colossia, peli tuntuu aivan uudelta seikkailulta.