Blog

Vuoden 2018 parhaat videopelit – osa 1

Vuoden puhutuimmat, ja eniten palkintoja voittaneet pelit ovat tietysti Red Dead Redemption 2 ja God Of War. Vaikket itse pelaisikaan pelejä tai viettäisi aikaa pelaajien keskuudessa, olisit varmasti kuitenkin kuullut ainakin näistä kahdesta pelistä, sillä niistä on kohuttu koko vuoden ajan ja ne kilpaili vastakkain vuoden parhaasta pelistä ja tarinasta. Avoimen maailman länkkäriseikkailu Red Dead Redemption 2 saapui juuri oikeaan aikaan, kun pakkomielteemme villiä länttä kohtaan oli tauon jälkeen taas huipussaan, Westworldin, Godlessin ja The Ballad of Buster Scruggsin suosion myötä. God of War puolestaan muutti väsyneen ja ajoittain ongelmallisen sarjan Hollywoodin arvoiseksi tarinaksi puolijumalasta ja hänen pojastaan.

Mutta muitakin pelejä pulpahti vuoden aikana esille, kuten kaikki yllättänyt Marvelin Spider-Man, joka tarjosi jotain, mitä supersankaripelit eivät koskaan aiemmin ole pystynyt tarjoamaan, ja Celeste osoitti, että Triple-A-studion budjetit eivät ole edellytys haastavan, ajatuksia herättävän ja pirun hauskan pelin luomiseen. Tässä ovat pelit, jotka nosti rimaa huikeasti tänä vuonna.

Red Dead Redemption 2

Satulat valmiiksi, cowboyt! Vuosi on 1899 ja olet Arthur Morganin kengissä. Hän on hollantilaisen van der Linden laittomien jengin ratsastaja, tässä pelissä, joka tapahtuu aikana ennen Red Dead Redemptionin ensimmäistä peliä. Upeassa pelimaailmassa pääset ryöstämään junia ja ratsastamaan sheriffejä pakoon. Tämä on kenties upein pelimaailma, jonka olen koskaan kokenut. Hiljattain käynnistetty online-tila ottaa vinkkejä Rockstarin toisesta hitistä, GTA:n online palvelusta vinkkiä, joka antaa sinulle aivan uuden tavan pelata, kun olet päässyt pääpelin loppuun. Länsi ei koskaan ole ollut näin villi. Peli on saatavilla Xbox One- ja PS4 -versioina.

Red Dead Redemption 2

God of War

Kyseessä ei ole remake, vaan mahtava Kratos on palannut! Hänen tulee oppia omakohtaisesti kuinka vaikeaa oman menneisyytensä taakseen jättäminen on. Hän on nyt isä, joka sopeutuu elämään Skandinaviassa, paikka, joka on täynnä norjalaisen mytologian jumalia, ja jotka eivät ole kovin innoissaan, että heillä on Jumalan tappaja maassaan. Hänen menneisyytensä on tarina, jota hän ei vielä ole kertonut pojalleen. Kratoksen ja hänen poikansa tarina, uudet temput ja sielunetsintä kaikki yhdistyvät yhteen kauneimmista PlayStation 4 maisemista.

Celeste

Indie studio Matt Makes Games:in Celeste esittelee Madelinen, joka on kenties mielenkiintoisin hahmo tänä vuonna, vaikka vuosi on tuonut paljon moniulotteisia ja kiehtovia päähenkilöitä. Hänen matkallaan kiivetä Celeste -vuori, Madelinen suurin este on hänen oma ahdistuksensa, joka ilmenee hänen kirjoittamassaan pohdinnassaan, joka ajaa häntä takaa vuoren huipulle. Tämä 2D tasohyppelypeli, joka sekoittaa käsinpiirrettyä animaatiota, retrografiikkaa ja loistavaa tarinankerrontaa, tuntuu olevan kuin kotonaan switchissä, mutta voit tarttua siihen lähes jokaisella alustalla: Switch, Xbox One, PS4, Windows, Mac OS, Linux.

Celeste

Monster Hunter: World

Joskus haluat vain tarttua varsijouseen ja pyydystää harppuunalla jättimäisen lohikäärmeen, joka lentää yläpuolellasi ja syöksee tulta päällesi. Monster Hunter: World -pelissä on yksinkertainen lähtökohta, tappaa lohikäärmeitä ja saada siitä palkkioksi aseita ja sitten tappaa vieläkin isompia petoja, mutta sen täytäntöönpano on merkittävä. Olet syntynyt tappajaksi, ainakin tässä pelissä. Peli on saatavana Xbox One, PS4 ja Windows -alustoille.

Monster Hunter: World

Marvel’s Spider-Man

Monet pelit monilla eri alustoilla ovat yrittäneet tehdä supersankari genrelle oikeutta, mutta epäonnistuneet, Superman 64 ollen merkittävä esimerkki. Mutta Marvelin hämähäkkimies on saanut lopulta onnistunut tekemään pelin, joka ei tuota pettymystä. Pelin New York on aito realistinen kopio oikeasta kaupungista (muutamaa lisäystä lukuun ottamatta, kuten Avengers rakennus) ja sen vapaa tutkiminen verkoissa roikkuvana supersankarina tuntuu ihanan kotoisalta ja normaalilta, kuin pahisten nitistäminen ja Peter Parkerin päivittäisen elämän käsitteleminen, kuuluu täysin asiaan. Jos omistat PS4n olet onnekas, sillä tämä peli tuli yksinomaisesti tälle alustalle.