Blog

Internetin vallankumous

Internet on hyvin monimutkainen ja mullistava keksintö vuodelta 1965, joka on muuttanut maailmaa. Internet voidaan määritellä globaaliksi viestintäverkoksi, joka koostuu tuhansista verkoista, jotka tyypillisesti yhdistetään kuituoptisella kaapeloinnilla. Internet muuttuu aina uusiksi monimutkaisiksi laitteistoiksi ja ohjelmistoiksi tarjoamiensa palvelujen lisäksi. Toinen Internetin määritelmä on seuraava: “Internet on kerralla maailmanlaajuinen lähetysmahdollisuus, mekanismi tiedon levittämiselle ja väline ihmisten ja heidän tietokoneidensa yhteistyölle ja vuorovaikutukselle ottamatta huomioon maantieteellistä sijaintia”. Tämän artikkelin tavoitteena on osoittaa ja selittää mikä Internet on, mukaan lukien sen komponentit ja historia.

Internetin historia

Internet voidaan selittää verkkona, joka yhdistää lukuisia valtion, yliopistojen ja yksityisiä tietokoneita toisiinsa ja tarjoaa samalla monia palveluita, kuten sähköpostin, hypertekstin asiakirjat, pikaviestit ja tiedonvaihdon. Internet on maailman suurin verkostoverkko. Internet käyttää monia erilaisia protokollia, joista tärkein on TCP /IP. Tietoverkkovallankumous alkoi 1960-luvun alkupuolella ja on johtanut meihin nykypäivän tekniikkaan. Internet keksittiin ensin sotilaallisiin tarkoituksiin ja laajennettiin sitten tutkijoiden välisen viestinnän tarkoitukseen. Keksintö syntyi osittain myös lisääntyneestä tietokoneiden tarpeesta 1960-luvulla. Kylmän sodan aikana oli välttämätöntä, että sotilas- ja yliopistotietokoneiden välillä olisi tietoliikenneyhteyksiä, joita pommit tai vihollisvakoojat eivät häiritse. Ongelman ratkaisemiseksi DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) teki vuonna 1968 sopimuksia BBN:n (Bolt, Beranek ja Newman) kanssa ARPANET n (Advanced Research Projects Agency Network) perustamiseksi.

Internetin historia

Internetistä tuli suosittua ja laajalle levinnyttä. Vuoteen 1971 mennessä 23 hostia, isäntää oli perustettu seuraaviin paikkoihin: Kalifornian yliopisto Los Angeles, SRI, Kalifornian yliopisto Santa Barbara, Utahin yliopisto, BBN, MIT, RAND, SDC, Harvard, Lincoln Lab , Stanford, UIU (C), CWRU, CMU, NASA / Ames. Lisäksi vuonna 1971 keksittiin sähköposti. 1980-luvun alussa ARPAnet-verkkoon oli kytketty yli kaksisataa isäntää. Määrä jatkoi kasvuaan ja oli satatuhatta 1980-luvun loppuun mennessä. Lisäksi 1980-luvulla muodostettiin monia tietokoneverkkoja. Vuonna 1981 BITNET perustettiin “Koska on aika verkko”, josta tuli sähköpostin tarjoaja. BITNETistä tuli myös tiedostojen siirron tarjoaja yliopistojen linkittämiseksi Koilliseen. Samana vuonna perustettiin CSNET (Computer Science Network) yliopistotutkijoille, joilla ei ollut pääsyä ARPAnet-verkkoon.

WWW muuttaa maailman

1990-luvulla koko maailma alkoi muuttua voimakkaammin teknologisesti ja Internet alkoi vaikuttaa ihmisiin. Internetiin kytkettyjen päätejärjestelmien määrä oli miljoona. Yksi 1990-luvun tärkeimmistä tapahtumista oli Internetin (WWW) keksiminen. Ensimmäisen Webin aloitti CERN:ssä marraskuussa 1990 Tim Berners-Lee. WWW:n ja Internet-selainten alkaessa kaupallistaminen syntyi, ja se on muuttanut maailmaa valtavasti (etenkin GUI-selainten kehittämisen myötä), kuten Marc Andreesenin ja Jim Clarkin (joita myöhemmin kutsuttiin Netscape Communications Corporations, ja heidän vastustajansa Microsoft Explorer) Mosaic Communications -viestinnästä, koska monet WWW:n parissa työskentelevistä eivät ole ajatelleet itsensä ensisijaisesti verkon tutkijoiksi ja kehittäjiksi. Nykyään ihmiset voivat tehdä Internetissä melkein mitä tahansa, mitä he ajattelevat: tehdä ostoksia, käydä yliopistotason kursseja ja hankkia yliopistotutkinto, pikaviestien (IM) lähettäminen, puhelinverkon käyttäminen, Internet-puhelinradion kuunteleminen, pankkitoiminta, osakkeiden ostaminen ja myynti osakemarkkinoilla.

Internet on maailman suurin verkko

Nykyään tietokoneverkot (ts. Internet) ovat kirjaimellisesti kaikkialla. Vuonna 2010 mennessä noin 80 prosenttia maailmasta on yhteydessä Internetiin. Internet on maailman suurin verkko. Internet on tulevaisuutemme, ja monet meistä ovat unohtaneet, miltä se tuntuisi, jos Internetiä ei olisi koskaan keksitty. Internet on tuonut kansakunnat ja kansat lähelle toisiaan jakamalla tietoa. Internet on tulevaisuutemme, ja monet meistä ovat unohtaneet, miltä se tuntuisi, jos Internetiä ei olisi koskaan keksitty. Niistä meistä, joihin Internet vaikuttaa tai joihin he ovat vaikuttaneet, on tullut enemmän riippuvaisia muusta maailmasta ja olennaisesti aiempaa tietoisempia.