Blog

Digitalisaatio vääristää deittailua ja vaikeuttaa tutustumista kasvotusten!

Älylaitteiden aikakausi on avannut uusia ovia sinkuille ja mahdollistanut täysin uudenlaisia tapoja deittailla. Seuran kuin seuran etsiminen on entistä helpompaa. Samanaikaisesti merkitsevän suhteen löytäminen on muuttunut vaikeammaksi, kun potentiaalisen elämänsä rakkauden saattaa vahingossa swaipata vasemmalle pelkän huonon kuvakulman tai esittelytekstin perusteella. Kun eteensä saa listan ihmisen piirteistä, helposti takertuu niihin ilman, että ihminen saisi mahdollisuuden osoittaa millainen hän todellisuudessa on. Onko meillä nykyään liikaa vaihtoehtoja, onko meistä tulossa entistä nirsompia? Vietetään ikuisuudet viestitellen ja kommunikoiden digitaalisesti, rakentaen omaa mielikuvaa toisesta ihmisestä, ja kun vihdoin tapaaminen koittaa toinen onkin täysi pettymys, joka ei vastaa ollenkaan kuvittelemaasi Prinssi Rohkeaa.

Pentti, 68v, joka hakee lehden seuranhakupalstalla itselleen huumorintajuista ja hyväkuntoista neitokaista vaikuttaa “epätoivoiselta”, baarissa yksin ryyppäävä ja naisia vokotteleva on “limainen”, mutta Tinderiä pelaava on cool! Ei väliä, vaikka kaikilla olisi tismalleen sama taka-ajatus. Tietyistä treffisovelluksista on tullut koko kansaa puhuttava ajanviete siinä, missä toiset ovat varattu niille “epätoivoisille luusereille”. Miksi näin on? Ja kuka sen määrittää? Jotkut asiantuntijat ovat sanoneet, että juuri tämän nolouden korvaaminen hauskuudella on avain nykypäiväisen treffisovelluksen menestymiseen – kukaan ei halua kokea, että on epätoivoinen. Mutta tällainen yksinäisyyden häpeäminen, kieltäminen ja peittäminen huumorilla saa aikaan myös niitä haittapuolia – Tinder on kerta toisensa jälkeen sanottu olevan pinallinen ja ulkonäkökeskeinen sovellus, joka jopa vaikeuttaa deittailua kun ihmiset tottuvat ruksaamaan ja hyväksymään ihmiset pelkän kasvon ja lyhyen profiilin perusteella. Kasvotusten tutustuminen ja treffeille pyytäminen vaikeutuu koko ajan, kun on olemassa mahdollisuus piiloutua älylaitteen taakse, jossa toinen ei näe haavoittuvaisuuttasi tai todellisesta luonteestasi muuta kuin sen, mitä itse haluat sen näkevän.

Erään uutisoinnin mukaan Tinderin käyttäjistä lähes puolet on varattuja. Lisäksi ihmiset käyttävät sovellusta juurikin pelinä, jolla pönkittää omaa egoaan ja testata markkina-arvoaan. Toki Tinder-sovelluksen maailmanlaajuinen suosio puhuu puolestaan, mutta etenkin Suomessa, missä pääkaupunkiseudun ulkopuolella saattaa hyvinkin nopeasti loppua vaihtoehdot kesken, mitä muita vaihtoehtoja on olemassa niille, jotka eivät arvosta Tinderiä?

Vaihtoehtoisia deittisovelluksia

Happy Pancake ei ole suomalainen sovellus, mutta yksi Suomen suosituimmista heti Tinderin jälkeen. Tämä on pikemminkin aito deittipalvelu, eikä niinkään ‘peli’. Se on ilmainen sovellus, jossa saa rauhassa selailla potentiaalisia kumppaneita ja lähettää viestin näin halutessasi ilman, että ensiksi täytyy tehdä päätös ulkonäön perusteella. Tämä sovellus sopii heille, jotka arvostavat ihmisten kirjoittamia esitelmiä itsestään enemmän, kuin hyvää profiilikuvaa.

Happn on oiva vaihtoehto heille, jotka asuvat isossa kaupungissa, sillä käyttäjiä ei pienessä maassamme tahdo ainakaan vielä riittää. Kuitenkin idea on aivan loistava. Monia jännittää juuri treffisovelluksien mukanaan tuoma nolous lähestyä ihmistä todellisessa elämässä deittimielessä – Happn muuttaa tämän! Sovellus näyttää sulle kaikki ne ihmiset, kenen ohi olet päivän aikana kulkenut (joilla on profiili sovelluksessa). Täältä pääset etsimään sen söpön kassamyyjän tai liikennevaloissa vieressäsi seisoneen ja, jos molemmat tykkäävät toisistaan, voit moikata ilman näkyvää poskien punastumista.

On myös useampia sovelluksia, jotka ovat suunnattu tietylle uskontokunnalle, ammatinharjoittajille tai ikäisille. Paras deittisovellus, joka on yhdistänyt nämä ja toimii hyvin myös Suomessa lienee Eliittikumppani. Tässä ei kannata antaa nimen hämätä, sillä vaikka sovellus on suunnattu korkeasti koulutetuille ihmisille sille ei kuitenkaan ole asetettu mitään pääsyvaatimuksia vaan sovellus pyrkii tuomaan yhteen kaksi samanhenkistä yksilöä. Eliittikumppani on varteenotettavin vaihtoehto tositarkoituksella pitkäaikaista suhdetta etsiessä.